NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Témy

Spýtajte sa odborníka


travenie

Dobry den prajem, chcem sa Vas spytat, mam zdravotne problemy niekolko rokov, jedna sa o bolesti klbov, chrbta, naduvanie, bolest z chrbta vystreluje pod rebrom k bruchu, ked nieco robim, hned sa unavim, mam stale chut na sladke, pocitujem palenie v ociach, neostre videnie, mam svrbenie pokozky striedavo po celom tele, niekedy caste mocenie, v poslednej dobe castejsie bolesti hlavy, myslim ze aj pracovna pretazenost zdravotny stav zhorsuje, prosim Vas moze ist o kandidozu? Kupil som si dnes Super Dophilus /skladuje sa v chladnicke/ ako casto ho prosim Vas mam uzivat? Dakujem, Milan

Pán Milan!
Jedná sa o celkom slušný súbor príznakov. Nie som si istá, či sa dajú zhrnúť pod jednu diagnózu. Čo sa týka bolestí kĺbov a chrbta, probiotiká Vám s týmto problémom celkom isto nepomôžu a pokiaľ sa skutočne jedná o kandidózu, nesúvisia s ňou. Nadúvanie s kandidózou síce nesúvisí, probiotiká Vám v tomto smere však pomôcť môžu.

 

Kandidóza spôsobuje skôr nepríjemné príznaky v intímnych oblastiach, akými sú výtok, svrbenie v oblasti genitálií. Zvyčajne nespôsobuje časté močenie. Časté močenie, spojené s bolesťami pri močení sa skôr vyskytuje pri zápaloch močových ciest.

 

Pracovná preťaženosť môže zhoršovať príznaky mnohých ochorení a svrbenie pokožky môže byť spôsobené vnútornou (dismikróbia, poručenie celistvosti pokožky, suchosť pokožky), vonkajšou príčinou (infekcia), ale môže byť aj príznakom neurologickým. Príznaky, ktoré popisujete sa mi zdajú ako príznaky, ktoré pociťuje nediagnostikovaný diabetik, čiže cukrovkár.

 

Nemáte zvýšenú hladinu cukru v krvi? Popisujete, že mávate nutkanie na močenie. Spája sa to aj so zvýšeným príjmom tekutín? Ak máte neliečenú cukrovku, vysvetľovalo by to aj Vaše očné komplikácie. Ale diagnostikovať sa celkom isto takto na diaľku nedá. Navyše nie som lekár. Navrhujem, aby ste si dali stanoviť hladinu cukru v krvi. Diabetičky trpia častejšie na kvasinkové ochorenia, ako je tomu u mužov neviem.

 

Užívanie probiotík Super Dophilus Vám môže pomôcť pri problémoch s kvasinkami a pri častom nafukovaní. Ak pociťujete intenzívnejšie komplikácie, užívajte ich 2-3x denne 1 kapsulu po jedle. Na prevenciu návratu alebo zhoršovania príznakov odporúčam užívať v dávke 1 x denne 1 kapsula po jedle. Nezabudnite, že probiotiká Dophilus treba skladovať v chladničke, aby sa zabezpečila dostatočná koncentrácia zdraviu prospešných baktérií.

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov