NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Témy

Spýtajte sa odborníka


Syn ma razstep chrptice, ma tri roky a ma problem s vyprazdnovanim stolice zatial sme pouzivali sennny list ale to zabera uz len niekedy, potrebujem radu.

Nevieme či ste už problém chronickej zápchy riešili cestou konzultácie s odborníkom, pretože senný list nie je podľa nášho názoru vhodný na doplnkové liečenie chronickej zápchy. Je to najmä preto, že organizmus človeka si na užívanie senného listu (aj napriek tomu, že sa jedná o rastlinný doplnok) zvykne a spôsobí, že sa mu trvale spomalí peristaltika hrubého čreva (hovorí sa, že črevo zlenivie). Posúvanie potravy v hrubom čreva sa totiž stane závislé od užívania senného listu (účinné zložky v tomto rastlinnom prípravku spôsobujú, že je črevo dráždené k pohybom). Napriek tomu, že ide o prírodný produkt nie je vhodné jeho dlhodobé užívanie. Senný list je vhodný len pri občasných problémoch zo zápchou a aj to len na krátkodobé užitie.
Probiotiká naopak sú prirodzenou súčasťou ľudského organizmu od narodenia človeka až po jeho smrť. Hlavnou príčinou nerovnomenného vylučovania stolice je často narušenie rovnováhy v mikroflóre hrubého čreva. To znamená , že dochádza patologickému úbytku zdraviu prospešných baktérií z mikroflóry hrubého čreva napríklad z dôvodov užívania antibiotík, alebo iných druhov liekov, v dôsledku niektorých ochorení a pod. V súčasnosti je možné si zakúpiť prípravky na báze probiotík, ktoré keď užívame podľa pokynov, doplníme mikroflóru hrubého čreva a tým dochádza k zlepšeniu problému chronickej zápchy a v ideálnom prípade aj k jeho odstráneniu. Samozrejme užívanie probiotík pri chronickej zápche musí byť dlhodobé (a v tomto prípade nehrozia vedľajšie účinky!), pretože tvorba bakteriálnej kultúry v hrubom čreve potrebuje čas a navyše uvádzate, že problém Vášho syna je chronický a pravdepodobne súvisí aj s jeho diagnózou.

 

Treba ešte dodať, že užívanie probiotík má rad ďalších výhod, pretože sú dôležité zdravý metabolizmus človeka a zdravý vývoj detí. Vzhľadom na chronickú zápchu Vášho dieťaťa doporučujeme zakúpiť si v lekárni prípravok INFANTS DOPHILUS PLUS, ktorý je určený pre deti a má dostatočne silnú potenciu, aby pomohol riešiť zdravotný problém chronickej zápchy. INFANTS DOPHILUS PLUS treba užívať len dovtedy kým neodznejú problémy zápchy a potom je vhodné prejsť v užívaní na INFANTS DOPHILUS po dobu aspoň niekoľko týždňov (1 až 2 mesiace, ale môžete aj dlhodobo). Uvedené probiotiká obsahujú živé baktérie, ktoré sú dôležité pre detský organizmus. Baktérie je potrebné skladovať v chladničke a otvorené balenie spotrebovať do dvoch mesiacov. Treba tiež dodržiavať predpísané dávkovanie a užívanie naplánovať tak, aby dieťa užilo probiotiká v potrave, alebo po užití stravy. Probiotiká rozpustiť v tekutine v množstve, ktorú je dieťa schopné jednorázovo skonzumovať.
Zdravotný stav určite súčasne konzultujte s lekárom dieťaťa.

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov