NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Témy

Spýtajte sa odborníka


travenie

Dobry den, trpim poruchou travenia, mam diagnostikovanu dyspepsiu a funkcnu poruchu criev-syndrom drazdiveho creva..lekar mi predpisal meteospamyl a odporucil nejake probiotika, preto sa chcem spytat ake by boli najvhodnejsie..rozhodujem sa medzi dophilus adults a dophilus colon..mohli by ste mi prosim poradit. dakujem

Dyspepsia a syndróm dráždivého čreva môžu spolu súvisieť. Probiotiká neliečia funkčnú poruchu čreva priamo, ale odstraňujú symptómy súvisiace s uvedeným ochorením. Syndróm dráždivého čreva je najrozšírenejší gastrointestinálny problém, ktorým trpí 10 – 20 % populácie.
Ide o funkčné ochorenie spôsobené poruchou črevnej peristaltiky a narušením mikroflóry hrubého čreva. Z tejto definície vyplýva, že dochádza aj k poklesu zdraviu prospešných baktérií ( probiotík ) v hrubom čreve.
Odporúčame Vám preto, zakúpiť si a užívať probiotikum Colon Dophilus. Toto probiotikum je určené svojím zložením práve na funkčné poruchy hrubého čreva. Pri takej diagnóze akú Vám stanovili je potrebné probiotiká užívať dlhodobo, aj niekoľko mesiacov, kým neustúpia nepríjemné symptómy diagnostikovaného ochorenia. Pri dodržaní predpísaného dávkovania nehrozí predávkovanie probiotikami, pretože prebytočné probiotiká sa vylúčia v stolici. Probiotikum treba skladovať v chladničke!

 

Celkove k ochoreniu je treba dodať, že ho spôsobuje: Stres, zlé stravovacie návyky, diéty, infekcie spôsobené endotoxínmi, potravinové alergie, endokrinologická nerovnováha, hormonálna liečba, užívanie antibiotík a ďalších liekov. Viacero príčin možnosti vzniku Vášho ochorenia naznačuje, že zdravotný problém treba liečiť komplexne, nestačí len brať probiotiká, ale napríklad je treba aj zmeniť stravu (vyhýbať sa zložkám, o ktorých viete, že Vám môžu problémy zhoršovať – napr. veľmi často to bývajú mliečne produkty, ale môžu to byť aj iné potraviny) a stravovacie návyky, vyvarovať sa nadmerným stresom, pri užívaní antibiotík vždy súčasne užívať probiotiká a pod.

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov