NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Blog - Alergia

12-05-2015

Ako pomôcť malému alergikovi ?

V ranom detskom veku sú najčastejšie potravinové alergie. Najmä alergia na bielkovinu kravského mlieka a atopická dermatitída. Vďaka dozrievaniu imunitného systému zvykne alergia na kravské mlieko do 3 rokov vymiznúť. S alergiou na pele a roztoče sú vyhliadky menej optimistické. Preto vám prinášame pár tipov, ako uľahčiť život malým alergikom.

Prispôsobte domácnosť

Odstráňte koberce, závesy, záclony, kožušiny a podobné lapače prachu. Podlahy umývajte na mokro. Používajte kvalitné vysávače. Nezabúdajte čo najčastejšie prať posteľnú bielizeň. Dôležitou súčasťou pokojného spánku je antialergický matrac, vankúš a paplón. Tabu sú domáce zvieratká. Bude najlepšie, ak drobcovi kúpite umývateľné hračky. Samozrejmosťou by malo byť používanie čističiek vzduchu a nefajčiarske prostredie. Vyhnite sa výzdobe bývania kvitnúcimi halúzkami bahniatok a iných jarných stromov.

Posilňujte imunitu

Čím silnejší je imuntitný systém, tým lepšie zvláda nápor alergénov. V závislosti od veku dieťaťa môžete jeho imunitu systematicky posilňovať. Najmä dojčením. Dobrým pomocníkom sú aj špecializované probiotiká. Infants Dophilus môžete dieťaťu podávať už od narodenia. Zmierňuje prejavy atopie a ekzémy, pôsobí preventívne voči vzniku alergií a zároveň stimuluje obranyschopnosť organizmu.

Deťom od troch rokov môžete pomôcť aj PRP proteínmi. Sú to látky, ktoré učia imunitu správne fungovať. Majú jedinečnú schopnosť upravovať odpoveď imunitného systému a stimulovať produkciu leukocytov. Pôsobia oveľa rýchlejšie ako iné molekuly stimulujúce aktivitu imunitného systému (napr. echinacea, hliva ustricová, betaglukán, aloe vera, oligosacharidy, rôzne multivitamíny, megadávky vitamínu C či zinku).

Patentovaný komplex s viac ako 80 druhmi PRP proteínov nájdete v prípravku Optimun sprej. Jeho účinok je mimoriadne rýchly práve vďaka sprejovej forme. Stačí si ho nastriekať pod jazyk. Aplikácia zaručuje prienik PRP proteínov priamo do krvného obehu. U mnohých pacientov sa účinok Optimun spreja prejaví už do 24 hodín. Účinky PRP proteínov boli preukázané mnohými klinickými štúdiami.

 

Podobné články

Alergia: dôkaz oslabenej imunity
Máte alergiu a plánujete dieťa? Pripravte pre neho vhodné prostredie
Senná nádcha, čo s ňou?
Poznáte hrozby neliečených alergií?
Zmiernenie príznakov alergie? S nosovým sprejom Allerhin na počkanie!

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov