NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Témy

Spýtajte sa odborníka


05-10-2015 Katarína Česláková

Optimun a chemoterapia

zive-bakterie

Dobrý deň, dcérka /5r./ má lymfoblasický lymfón, berie chemoterapiu /venózne aj v tbl./ poradíte mi niečo na ochranu organizmu resp. nejaké vitamínové doplnky na imunutu aby sa telo troška pozbieralo / z toho svinstvá čo musí brať/? /
Užívame Optimun spray, nechce mi piť žiadne 100% šťavy :-(.
Ďakujem Česláková

Dobrý deň.

Je dobre, že beriete Optimun sprej, u detí pri chemoterapii odporúčame polovičnú dávku ako u dospelého pacienta a to 3 x denne 2-3 vstreky.
Ja by som Vám odporučila prijímanie vitamínov v prirodzenej forme. Keď Vám nechce šťavy, skúste obľúbené smoothie, na ktoré nájdete na internete veľa rôznych receptov.
Rozmixujte ovocie, môžete pridať jogurt a doslaďte buď brezovým cukrom alebo sirupom z agáve, odporúčam vyhnúť sa rafinovanému cukru, ktorý podporuje rast nádorových buniek.
Ak má dcérka celkovo nechuť k jedlu alebo nevoľnosti, pridajte jej do smoothie probiotiká, napr. náš Infants Dophilus, ktorý jej môžete kľudne prisypať do smoothie. Odporúčaná dávka je 3 x denne 1g.
Držím dcérke palce a Vám prajem veľa síl.

 

S pozdravom,

PharmDr. Katarína Pacigová

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov