NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Témy

Spýtajte sa odborníka


24-02-2016 Janka

Children Dophilus

alergia

Dobrý deň,

chcela by som sa opýtať, či sú vo Vašich probiotikách pre deti CHILDREN DOPHILUS baktérie mliečneho kvasenia? Chcela by som kúpit probiotiká bez mliečnych baktérií pre moje dve deti, ktoré majú alergiu na mlieko.

Ďakujem a teším sa na Vašu odpoveď.

S pozdravom

Janka

Dobrý deň pani Mária.

Vaše deti majú buď alergiu na bielkovinu kravského mlieka alebo laktózovú intoleranciu. Tieto dve diagnózy si ľudia často zamieňajú, ich spoločným znakom je to, že telo reaguje nežiadúco na mlieko a mliečne výrobky. Pri alergii na bielkovinu kravského mlieka telo reaguje na bielkovinu obsiahnutú v mlieku a mliečnych výrobkoch alergickou reakciou. V prípade laktózovej intolerancie zas telu chýba laktáza – enzým, ktorý je zodpovedný za štiepenie mliečneho cukru, teda laktózy. Intolerancia laktózy je vlastne porucha trávenia, kým u alergie na bielkovinu kravského mlieka ide o nežiadúcu reakciu imunitného systému. To len pre vysvetlenie o čo vlastne pri týchto ochoreniach ide.

Čo sa týka baktérií mliečneho kvasenia. Baktérie mliečneho kvasenia je vlastne názov pre probiotické baktérie. Výživový doplnok s obsahom probiotických baktérií je to isté ako výživový doplnok s obsahom baktérií mliečneho kvasenia. Názov „baktérie mliečneho kvasenia“ je odvodený z toho, že tieto baktérie sú schopné rozkladom živín vytvárať kyselinu mliečnu a rôzne iné organické kyseliny. Kyselina mliečna vytvára v čreve nepriaznivé prostredie pre patogénne – „zlé“ – baktérie. Táto kyselina nespôsobuje alergiu ani laktózovú intoleranciu. Práve naopak. Niektoré kmene baktérií – napr. Lactobacillus asidophilus alebo Streptococcus thermophillus (ktoré sa nachádzajú v Children Dophilus) navyše zlepšujú príznaky laktózovej intolerancie.

Aby som sa teda vrátila k otázke, naše probiotiká -mliečne baktérie – vo forme výživového doplnku by spravili Vášim deťom zle, keby obsahovali laktózu – teda mliečny cukor alebo bielkoviny kravského mlieka. Čo neobsahujú. Sú to baktérie schopné tvoriť kyselinu mliečnu. Verím, že som Vám odpovedala dostatočne zrozumiteľne.

S pozdravom,

PharmDr. Katarína Pacigová

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov