NÁKUPNÝ KOŠÍK0

Blog - Nezaradené

16-08-2013

Probiotiká a prevencia voči rakovine hrubého čreva a konečníka

V súčasnosti je rakovina hrubého čreva a konečníka odborne nazývaná aj kolorektálny karcinóm, druhou najčastejšou príčinou úmrtia na rakovinu, po karcinóme pľúc u mužov a karcinóme prsníka u žien. Možno konštatovať, že počet ochorení na karcinóm tráviaceho traktu stále stúpa. Podľa štatistický údajov za posledných tridsať rokov sa počet osôb s týmto ochorením zdvojnásobil. Riziko vzniku tohto ochorenia začína po štyridsiatom roku života s vrcholom okolo sedemdesiateho piateho roku života.

Klinickými štúdiami bolo dokázané, že zvýšené riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka je u pacientov, ktorých črevná mikroflóra obsahovala zvýšený počet patogénnych baktérií rodu Bacterioides. Naopak, pri kolonizácii čreva zdraviu prospešnými baktériami laktobacilmi a eubaktériami sa riziko vzniku rakoviny znižuje. Tento fakt potvrdzuje, že prijímaním zdraviu prospešných baktérií, t. j. užívaním probiotík, sa výrazne redukuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka. Preto sa probiotiká čoraz viac dostávajú do popredia v súvislosti s prevenciou vzniku nádorov.

Zrelší seniorský vek z hľadiska zmien črevnej mikroflóry charakterizuje pokles bifidobaktérií a nárast počtu G+aneoróbov, bakteroidov, metanogénov. Tie sa spolupodieľajú na vzniku a rozvoji procesov vedúcich k odumieraniu buniek mikroorganizmov, na znížení detoxikačnej kapacity organizmu a s tým súvisiacou možnosťou vzniku rakoviny, zníženia tvorby niektorých vitamínov, či vzniku porúch trávenia a poruchy vo vylučovaní stolice. Vysoká koncentrácia lactobacilov za neprítomnosti bifidobaktérií môže viesť k zápche. Seniori všeobecne potrebujú väčšie množstvo prospešných baktérií a niekoľko druhov bifidobaktérií na udržanie optimálneho zdravia črevného traktu.

Trpíte na tieto príznaky?

  • dlhodobo pretrvávajúce problémy z vyprázdňovaním
  • striedanie zápchy s hnačkou
  • zmena v konzistencii stolice
  • pocit, že sa črevo úplne nevyprázdňuje
  • bolesti pri vyprázdňovaní
  • strata chuti do jedla, pocit nevysvetliteľnej únavy
  • hrča v bruchu – zlé trávenie

Ideálnu kombináciu probiotických kmeňov baktérií pre dospelých obsahuje ADULTS DOPHILUS, ktorý pomáha liečiť a predchádzať rôznym zdravotným komplikáciám. Efektívny probiotický prípravok zabezpečuje dospelému človeku optimálny počet prospešných a životaschopných baktérií.

Zloženie prípravku SENIORS DOPHILUS bolo navrhnuté s dôrazom na bifidobakteriálne kmene, ktoré plne zodpovedajú zloženiu črevnej mikroflóry vo vyššom veku. Pravidelným užívaním probiotika SENIORS DOPHILUS zabezpečujete prísun optimálneho počtu prospešných a životaschopných baktérií potrebných pre vaše zdravie.

Jedna odpoveď na “Probiotiká a prevencia voči rakovine hrubého čreva a konečníka”

  1. rex píše:

    Tieto probiotiká užívam u vyše jedného roka. Mám 70 rokov a som bez problémov, ktoré sú v článku uvedené. Môžem vrele doporučiť.

Podobné články

10 rád, aby Vás imunita poslúchala
Čo môžu poriešiť probiotiká?
Aký majú význam probiotiká?
Sprievodca vitamínmi a minerálmi života
Trávenie v dobrej kondícii je nesmierne dôležitá vec

Na našej webovej stránke používame rôzne súbory cookies za účelom zabezpečenia jej ľahšieho používania a vyhodnocovania. Viac o používaných súboroch cookies a možnostiach ich deaktivácie sa dozviete v našej Ochrane osobných údajov